joi, 31 martie 2011
Pentru vacanţe, preţul este mai important decât destinaţia
Iată ce îi atrage pe clienţii tăi
În final, iată care au fost tendinţele identificate în rândul clienţilor prin intermediul acestei cercetări, tendinţe valabile şi aici, relevante cu siguranţă pentru orice hotelier:
- punctele de loialitate sunt văzute mai bine pentru hoteluri decât pentru companiile aeriene, mai ales atunci când hotelurile oferă posibilitatea unei combinaţii cazare - transport cu avionul;
- călătorii din clasa business pun mai mult preţ pe loialitate decât pe costurile implicate: calitatea de membru într-un program de loialitate este mai importantă decât costurile de cazare, indiferent de numărul de stele al hotelului;
- călătorii din clasa business din America de Nord, Europa şi Asia Pacific pun mai mult preţ pe punctele de loialitate decât pe anumite beneficii: cu siguranţă un călător frecvent este mult mai atras de punctele de loialitate decât de surprize plăcute. Prin contrast, călătorii ocazionali sau în scopuri de vacanţă pun un preţ mai mare pe experienţă.
- problemele de economie globală lucrează în favoarea programelor de loialitate pe bază de puncte: văzute ca un câştig, aceste puncte sunt percepute drept o modalitate de economisire.
În ultimă instanţă, modalitatea de promovare şi de atragere a clienţilor nu presupune o anumită reţetă - fiecare hotelier ştie ce obiective are, cui se adresează, ce îi merge şi ce nu. Dar pentru a preveni proastele decizii de marketing, o astfel de cercetare poate fi foarte valoroasă.
Sursa: hotelmarketing.com
miercuri, 30 martie 2011
Cele mai etice companii hoteliere în 2011
Lanţurile hoteliere Marriott, Rezidor şi Wyndham au fost numite „Cele mai etice companii hoteliere din întreaga lume în 2011” de Ethisphere, institut de cercetare recunoscut la nivel internaţional care organizează anual competiţia „Cele mai etice companii din lume”, pentru diverse categorii. La categoria hoteluri/industria ospitalităţii, pe lângă cele 3 companii hoteliere menţionate mai sus, a mai fost numit şi grupul hotelier american Kimpton Hotels, care operează 55 de hoteluri în Statele Unite ale Americii.
Organizat anual de Ethisphere, evenimenul recunoaşte acele afaceri cu principii etice puternic înrădăcinate şi care derulează programe solide de respectare a acestor principii.
O echipă de profesori universitari, oficiali ai guvernului şi lideri din industria ospitalităţii au ales companiile pe baza unei aplicaţii a acestora şi a informaţiilor adiţionale adunate de Ethisphere de-a lungul anului.
Semi-finaliştii au trebuit apoi să completeze un chestionar privitor la responsabilitatea lor corporatistă, după ce au analizat obiective cheie precum responsabilitatea socială corporatistă, sisteme interne şi programe de etică derulate, contribuţii la binele public, management şi capacitatea de a reprezenta un exemplu pentru celelalte companii din industrie.
Se apropie Hotel Investment Forum 2011
marți, 29 martie 2011
Contraatacul punctelor de loialitate: Noul program lansat de Expedia
Poveşti de succes din reţelele sociale
luni, 28 martie 2011
Nu se mai poartă loialitatea pe bază de puncte
Alianţa de hoteluri îşi răsfaţă clienţii
vineri, 25 martie 2011
Ora pământului - bun prilej pentru marketingul hotelului
Legea Turismului - aprobată
Sursa foto
joi, 24 martie 2011
Târgul de Turism "Touristica" la Cluj
Pe parcursul celor trei zile, expozanţii vin cu reduceri de early booking de până la 35%, cu o mulţime de destinaţii turistice prezentate în cadrul târgului şi cu profesionişti în domeniu gata să le ofere vizitatorilor toate informaţiile necesare.
Târgul va fi deschis între orele 10.00 - 22.00, la Polus Center, de vineri până duminică. La ediţia 2011 s-a alăturat ca partener al evenimentului şi ANTREC, pe lângă Primăria Cluj Napoca.
Norme minime pentru Facebook - trebuie ştiute
miercuri, 23 martie 2011
"Facebook" dedicat brokerilor imobiliari - curs nou
Detalii complete gasesti pe website-ul http://www.abi.org.ro/. Le-am inclus pe cele mai relevante aici, mai jos, ca sa iti fie mai usor.
Te aştept la curs.
Gabriel Turicianu,
Managing Director - IPIX Romania
Ţine bine frâiele în mână, să nu scapi discounturile de sub control !
Hotelurile nu au nevoie neapărat de terţi ca să îşi afecteze imaginea şi, implicit, veniturile. Pachetele şi promoţiile, alături de o publicitate agasantă, erodează imaginea hotelului fără ca să sporească neapărat numărul de cereri. Concluzia cercetărilor a fost că discounturile nu cresc numărul de cereri pe cât afectează veniturile. Atunci când te hotărăşti să oferi un discount, te bazezi pe principiul economic conform căruia reducerea costurilor atrage noi clienţi pe piaţă şi tu vei vinde mai multe camere. De fapt, industria hotelieră nu e reuşit să aplice acest concept cu succes. Noii consumatori nu intră pe piaţă ca răspuns la discounturi. În schimb, clienţii actuali se obişnuiesc să aibă aceleaşi facilităţi la un preţ mai mic, scăzându-ţi astfel din valoarea percepută. De fapt, cererea pe piaţa hotelieră nu este flexibilă în funcţie de preţ.
marți, 22 martie 2011
Unde pleacă românii în vacanţă? Concluzii după "Holiday Market"
Ediţia 2011 a Târgului Internaţional de Turism "Holiday Market" a adus o creştere a vacanţelor vândute cu 15-20% faţă de 2010, cererea fiind orientată cu precădere spre destinaţiile externe (65-70% dintre vizitatori), potrivit comunicatului emis de ANAT, organizatorul târgului.
Ca să faci vânzări, poţi alerga şi după doi iepuri ... dacă te antrenezi
Vânzarea în sus. În funcţie de inventarul de locuri de cazare, în perioadele de cerere de vârf, hotelul tau ar putea descoperi că cele mai bune categorii de camere se vând ultimele. Dacă acesta este cazul, este important să îţi instruieşti echipa să nu îşi ceară scuze din neatenţie şi să facă ceea ce a mai rămas să sune ca "resturi". Deci, în loc ca ei să spună "Tot ce mai avem sunt apartamentele noastre ..." sau "Tot ce mai avem sunt camerele noastre la etajul ..." sau "Tot ce mai avem sunt camerele noastre cu vedere la malul mării...", ei ar trebui să spună "Din fericire, încă mai am unele opţiuni pentru dvs ... Ceea ce mai am la dispoziţie este chiar una dintre opţiunile noastre cele mai frumoase ... De fapt, este cu doar 30 de euro mai scumpă decât camerele noastre obişnuite dacă ar fi fost încă libere şi partea excelentă este că veţi primi ..."
luni, 21 martie 2011
Câteva exemple de prezentare a ofertelor în vânzările hoteliere
Sursa: Hospitality.net
Sursa foto
La tine in hotel cine incalzeste patul?
vineri, 18 martie 2011
Prima televiziune de turism din România
- turism de afaceri
- turism cultural
- turism medical
- turism religios
- agroturism
- ecoturism
- călătorii
Citeşte integral în Horeca
Sursa foto
Un exemplu de program de loialitate M - Life Loyalty Program
Programul M - Life oferă:
- acces privilegiat la 15 destinaţii de renume mondial din portofoliul MGM
- un card de acces pentru mai multe servicii, de la jocuri până la gustări (comoditatea clientului)
- peste 60.000 de angajaţi instruiţi special pentru acest program de loialitate, în vederea optimizării experienţei clientului
- tehnologie de ultimă oră care monitorizează modalităţile de petrecere a timpului liber preferate de clienţi: concerte, restaurante, spa-uri, cazinouri, spoturi etc
- surprize pentru clienţi - cadouri
- sistem de verificare personală a punctelor colectate în cadrul programului de loialitate (online)
- oferte speciale, în perioada pre-vânzare, pentru anumite evenimente, pachete promoţionale etc.
MGM Resort International a înţeles necesitatea de a oferi publicului mai mult decât o cameră de hotel ... publicul are nevoie de experienţe de viaţă. Iar programul recent implementat este o cu totul altă viziune asupra serviciilor din industria ospitalităţii, o viziune care în viitorul apropiat se va extinde rapid în acest domeniu hotelier.
Sursa: Colloquy