Home Paginile blog-ului: HOTELURI| IMOBILIARE| ALTE DOMENII Vezi prima pagina: IPIX Blog

Noutati

vineri, 25 martie 2011

Ora pământului - bun prilej pentru marketingul hotelului


În semn de respect pentru mediul înconjurător, Hotelul Epoque din Bucureşti se va alătura Orei Pământului şi va stinge timp de o oră luminile principale ale hotelului iar consumul de energie electrică va fi redus la minim în toate sistemele de funcţionare din interiorul hotelului. Hotelul Epoque îşi invită oaspeţii să petreacă Ora Pământului în Bistro Epoque, în lounge sau în Epoque SPA, toate zonele de relaxare ale hotelului urmând să fie iluminate exclusiv cu sute de lumânări.

Acum câteva zile, şi hotelurile Howard Johnson Grand Plaza şi lanţul Continental Hotels şi-au anunţat participarea la Ora Pământului.
Ora Pământului (Earth Hour) este o acţiune globală care îşi propune să sensibilizeze utilizatorii de energie electrică cu privire la problema cantităţilor mari de dioxid de carbon eliberate în atmosferă odata cu producerea energiei electrice.
Ora Pământului constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât şi de către instituţii şi unităţi economice. Anul acesta se estimează că sute de milioane de oameni din peste 5.000 de oraşe din întreaga lume vor stinge luminile în mod simbolic.
Cu siguranţă iniţiativa celor înscrişi este un mare plus. Interesant este că unele hoteluri au creat un avantaj din acest aparent "sacrificiu", aşa cum sunt exemplele de mai jos, care îmbie publicul să îşi amintească de romantismul cinelor la lumânare. Este o bună influenţă venită din afara graniţelor, aşa cum e şi exemplul Lagham Hotel - Auckland, fotografia de alături fiind din martie 2010, cu ocazia Orei Pământului.

Hotelul Athenee Palace Hilton din Bucureşti şi hotelul Epoque au anunţat astăzi participarea la „Ora Pământului” 2011, cea mai mare manifestare de protecţie a mediului din lume, care se desfăşoară anual, în ultima zi de sâmbătă a lunii martie. Hotelul Athenee Palace Hilton din Bucureşti va stinge simbolic lumina sâmbătă, 26 martie, între orele 20:30 - 21:30. Pentru a sărbători acest eveniment, Colonnadele vor găzdui o petrecere tematica, la lumina lumânărilor, cu Cocktailuri Eco Speciale şi un concert live de pian. La petrecere sunt aşteptaţi atât clienţi şi parteneri ai hotelului cât şi VIP-uri din lumea mondenă a Bucureştiului. Participarea hotelului Athenee Palace Hilton la Earth Hour se încadrează perfect în programul Light Stay, prin care hotelul îşi propune să reducă impactul businessului său asupra mediului înconjurător, prin controlarea consumului de apă, energiei şi a emisiilor de carbon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu