Home Paginile blog-ului: HOTELURI| IMOBILIARE| ALTE DOMENII Vezi prima pagina: IPIX Blog

Noutati

marți, 22 martie 2011

Unde pleacă românii în vacanţă? Concluzii după "Holiday Market"

Pentru că te-am anunţat într-un articol anterior de "Holiday Market", iată ce concluzii s-au extras în urma evenimentului:
Ediţia 2011 a Târgului Internaţional de Turism "Holiday Market" a adus o creştere a vacanţelor vândute cu 15-20% faţă de 2010, cererea fiind orientată cu precădere spre destinaţiile externe (65-70% dintre vizitatori), potrivit comunicatului emis de ANAT, organizatorul târgului.

Aproximativ 20.000 de vizitatori au trecut pragul Târgului în perioada 17-20 martie 2011, la Palatul Parlamentului, ceea ce reprezintă o creştere a numărului de vizitatori cu 10% faţă de anul trecut. Cererea a fost orientată preponderent spre vacanţe externe, potrivit ANAT.

În ceea ce priveşte structura bugetelor alocate de turişti pentru pachetele de vacanţă, aproximativ 65% dintre aceştia sunt dispuşi să cheltuiască între 350 - 650 de euro pe pachet, în timp ce doar 20% dintre turişti achită pentru o vacanţă între 650 şi 1000 de euro. Ediţia a doua a Târgului Holiday Market a adus încasări de aproximativ 600.000 de euro.

De asemenea, s-a observat o schimbare a comportamentului de vacanţă al românilor. Preferinţa pentru cele trei luni de vară, tradiţional alocate concediului, se completează cu rezervări făcute pentru aprilie şi până la sfârşitul lunii octombrie. Ca o consecinţă, charterele nu mai operează plecări doar în iunie - august, ci din aprilie până în septembrie, iar luna mai a devenit preferata românilor.

Citeşte mai departe pe Horeca.ro 
Sursa foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu