Home Paginile blog-ului: HOTELURI| IMOBILIARE| ALTE DOMENII Vezi prima pagina: IPIX Blog

Noutati

marți, 12 aprilie 2011

Eroii stelelor (hoteliere): Mătura, Internetul şi Valetul

Iată o iniţiativă de-a dreptul interesantă. Continentul Australian pregăteşte restructurări. Din temelie!


Sistemul popular de stele utilizat pentru clasificarea hotelurilor se modifică pentru continentul Australian. Noua schemă, care va intra în vigoare de la 1 iulie, se bazează pe notarea a 3 factori: curăţenie, facilităţi şi calitate. Astfel, după noile reglementări, stelele sunt acordate doar atunci când treci de pragul stabilit pentru cei 3 termeni amintiţi. Aceasta înseamnă că nu mai este suficient să pui la dispoziţie mobilier ultralux sau un imens Jacuzzi ... procentajul de la toate cele 3 categorii (curăţenie, facilităţi şi condiţii / calitate) este cel care îţi acordă numărul de stele.

Un procentaj ridicat la factorul curăţenie nu îţi acordă 4 stele dacă eşti mai jos la calitatea serviciilor sau pentru că nu oferi acces la internet. Hotelurile care nu reuşesc să atingă scorul de 75% în ceea ce priveşte curăţenia ... nu primesc nicio stea.

Mai mult decât atât, şi consumatorii au pretenţiile lor. De exemplu, dacă vin la un hotel de 5 stele, se aşteaptă să fie întâmpinaţi de un valet. Dacă hotelul nu îl pune la dispoziţie, se pierd puncte. 

Cum ajungi la 5 stele? Pentru a fi clasificate la 5 stele, hotelurile din Australia sunt obligate să bifeze 93% din scorul total. Apare totuşi dreptul la auto-clasificare pentru aceste hoteluri. 



Un comentariu: