Home Paginile blog-ului: HOTELURI| IMOBILIARE| ALTE DOMENII Vezi prima pagina: IPIX Blog

Noutati

marți, 12 aprilie 2011

Unităţile turistice executate la preţuri reduse

Investitorii în turism pot profita acum de preţurile avantajoase ale unităţilor turistice executate silit de instituţiile de credit. După ce nu şi-au mai putut rambursa creditele, zeci de hotelieri şi patroni de pensiuni turistice au ajuns să fie executaţi de băncile la care s-au împrumutat.

De exemplu, BCR scoate la licitaţie zece hoteluri, minihoteluri şi pensiuni după ce proprietarii acestora au fost executaţi silit pentru că nu şi-au mai putut rambursa creditele contractate. Iar preţurile de pornire sunt unele atractive, mai mici cu până la 30% faţă de preţul pieţei.

De exemplu, cu 272.430 de euro se poate achiziţiona o pensiune în judeţul Timiş, care dispune de 18 camere cu baie proprie, sală de mese, bucătărie şi recepţie. Banca are de recuperat de la proprietarul unităţii turistice 1,147 milioane de lei (276.385 de euro). După ce pensiunea nu şi-a găsit cumpărător la prima licitaţie care a avut loc în februarie, preţul de pornire de 1,216 milioane de lei (293.000 de euro) a fost redus cu 25%.

Cea mai scumpă unitate turistică scoasă la licitaţie este un complex hotelier din Băile Herculane, care dispune de bază de tratament balnear, restaurant şi de o capacitate de cazare de 133 de camere. Preţul de pornire în această licitaţie este de 11,16 milioane de lei (2,69 milioane de euro). Şi pe litoral sunt scoase la licitaţie proprietăţi, de exemplu un mini-hotel din Eforie Nord, cu 16 camere este scos la vânzare cu un preţ de pornire de 1,2 milioane de lei (290.000 de euro).

Cine doreşte să participe la licitaţie pentru a deveni proprietarul uneia dintre aceste unităţi turistice, trebuie să urmeze mai mulţi paşi. În primul rând, să transmită executorului o ofertă de cumpărare. Ulterior, să depună în contul de consemnare o cauţiune în valoare de 10% din preţul de pornire. Câştigă cel care oferă cel mai mare preţ.

În cazul în care nu câştigă licitaţia, investitorul poate recupera suma depusă în urma unei cereri adresate executorului. Dacă însă a câştigat licitaţia, are la dispoziţie 30 de zile să depună suma propusă pentru cumpărarea acelei proprietăţi, ţinându-se cont de cauţiunea de 10%. După plata integrală şi după trecerea unui termen de 15 zile, executorul va întocmi actul de adjudecare ce serveşte ca titlu de proprietate.

Sursa: horeca.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu