Home Paginile blog-ului: HOTELURI| IMOBILIARE| ALTE DOMENII Vezi prima pagina: IPIX Blog

Noutati

joi, 3 februarie 2011

conferinte360.ro - barometrul lunii ianuarie pentru România

Dragă cititorule, începând cu 2011, IPIX România furnizează un barometru lunar cu evoluţia la zi a cererilor pentru sălile de conferinţe din România. Datele analizate vizează cele peste 820 de săli de conferinţe înscrise pe www.conferinte360.ro - standardul în căutarea sălilor de conferinţe din România.

Ce măsoară barometrul lunar:
1. câte evenimente au fost organizate cu ajutorul www.conferinte360.ro
2. cele mai căutate capacităţi
3. cele mai căutate facilităţi

Câte evenimente au fost organizate cu ajutorul www.conferinte360.ro


















Ianuarie 2011 aduce o creştere cu 72% a numărului de evenimente organizate cu ajutorul serviciului www.conferinte360.ro faţă de luna ianuarie 2010. Astfel, dacă în ianuarie 2010 se înregistrau căutări şi contacte pentru 217 evenimente, în ianuarie 2011 numărul acestora a crescut la 374. Aşadar, pe de o parte, companiile şi organizaţiile româneşti au alocat bugete mai mari pentru evenimentele organizate în luna ianuarie 2011; iar pe de altă parte, a crescut numărul companiilor şi organizaţiilor care utilizează www.conferinte360.ro pentru a căuta săli de conferinţe.


















O comparaţie între lunile ianuarie 2011 şi decembrie 2010 indică aceeaşi evoluţie pozitivă, marcând o creştere de 77% pentru noul an. Acest rezultat vine în concordanţă cu trendul anului 2010 anterior prezentat, conform căruia începutul şi sfârşitul de an au înregistrat aceleaşi valori.

Care au fost cele mai căutate capacităţi de săli de conferinţe la nivel naţional
















Organizatorii de evenimente din ţară manifestă în acest început de an un interes crescut faţă de sălile de conferinţe cu o capacitate mică şi medie, preponderent faţă de capacităţi cuprinse între 10 - 49 şi 70 - 99 de locuri. Dacă ianuarie 2011 a coincis cu evenimente restrânse, ianuarie 2010 a presupus o gamă mai variată, fiind căutate şi sălile de capacitate mare, până la 399 de locuri. Ceea ce putem remarca este tendinţa constantă, la nivel naţional, de orientare a preferinţelor organizatorilor spre evenimente cu un număr restrâns de persoane.















Orientarea preferinţelor către evenimentele cu un număr mai mic de participanţi se observă şi din evoluţia solicitărilor din ultimele două luni., decembrie 2010 şi ianuarie 2011. Graficul indică valori aproape identice pentru această perioadă în ceea ce priveşte consumul la nivel naţional.

Care au fost cele mai căutate facilităţi pentru sălile de conferinţe la nivel naţional






















La nivel naţional, organizatorii de evenimente îşi manifestă şi în acest an preferinţa pentru IPIX Virtual Tour, urmată de căutarea după criteriul capacităţii. O diferenţă notabilă dintre ianuarie 2011 şi ianuarie 2010 este înregistrată în ceea ce priveşte IPIX Virtual Tour. Acesta nu este prezent în datele extrase pentru ianuarie 2010 din cauza faptului că, la momentul respectiv, nu era introdus în sistemul de măsurători de pe www.conferinte360.ro .


















O scurtă privire asupra situaţiei din ultimele două luni ne relevă faptul că organizatorii au păstrat aceleaşi criterii de căutare la nivel naţional. Astfel, în vârful clasamentului se află IPIX Virtual Tour şi capacitatea sălilor de conferinţe. În continuare, celelalte opţiuni înregistrează valori apropiate, printre acestea numărându-se video proiectorul, Internetul şi flipchart-ul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu