Home Paginile blog-ului: HOTELURI| IMOBILIARE| ALTE DOMENII Vezi prima pagina: IPIX Blog

Noutati

marți, 25 ianuarie 2011

Ce săli de conferinţe s-au căutat în anul 2010

Pentru prima dată în România, administratorii de săli de conferințe au la dispoziţie date concrete care măsoară solicitările organizatorilor de conferinţe şi evenimente.
Analiza include rezultatele înregistrate pe tot parcursul anului 2010 pe website-ul www.conferinte360.ro , serviciu aflat în portofoliul IPIX România. www.conferinte360.ro este standardul în căutarea sălilor de conferinţe din România şi include peste 820 de săli de conferinţe din ţară, cu o capacitate totală de circa 45.000 de locuri. Iată secţiunile comparate:

1. Căutări în funcţie de capacitate - la nivel naţional
2. Căutări în funcţie de capacitate - în Bucureşti
3. Evoluţia căutărilor în funcţie de capacitate - la nivel naţional
4. Evoluţia căutărilor în funcţie de capacitate - în Bucureşti
5. Topul facilităţilor căutate - la nivel naţional
6. Topul facilităţilor căutate - în Bucureşti


1. Căutări în funcţie de capacitate - la nivel naţional
























Căutările de săli de conferinţe în funcţie de capacitatea acestora marchează un interes crescut faţă de sălile cu un număr mai mic de 100 de locuri. Cea mai solicitată este categoria 70 - 99 de locuri. Această categorie domină, în procent de 40%, totalul căutărilor de săli de conferinţe. Observăm astfel că, la nivel naţional, cele mai multe evenimente organizate în 2010 includ grupuri mici. Sălile de conferinţe care depăşesc 100 de locuri au fost mai rar căutate, într-o proporţie de numai 10%.


2. Căutări în funcţie de capacitate - în Bucureşti

























În Bucureşti, cea mai căutată categorie de săli rămâne tot cea cu o capacitate mică, aşa cum se întâmplă la nivel naţional. Dar observăm că s-a înregistrat un număr important de căutări pentru sălile de 100 - 199 şi cele de 200 - 399 de locuri, adică de capacitate medie.


3. Evoluţia căutărilor în funcţie de capacitate - la nivel naţional


























La nivel naţional, media lunară a criteriilor de căutare în funcţie de capacitatea sălilor de conferinţe reflectă tendinţa generală, cele mai înalte procente fiind din categoriile cu o capacitate redusă, aşa cum sunt cele de 10 - 49 şi cele de 70 - 99 de locuri. Totodată, sălile cu o capacitate mai  mare de 400 de locuri nu au înregistrat nicio căutare.


4. Evoluţia căutărilor în funcţie de capacitate - în Bucureşti


























De remarcat că, în perioada septembrie - ianuarie, în Bucureşti creşte numărul căutărilor din categoria sălilor cu o capacitate mai mare, cuprinsă între 200 - 399 de locuri.


5. Topul facilităţilor căutate - la nivel naţional

























O mare parte dintre organizatorii de evenimente caută sălile de conferinţe pe care le pot vizualiza la 360 de grade, cu ajutorul IPIX Virtual Tour, direct pe website-ul www.conferinte360.ro . Ei doresc astfel să economisească timp şi să vadă rapid dacă şi cum pot personaliza sala de conferinţe găsită, astfel încât să corespundă nevoilor lor. 
Un alt aspect care contează este reputaţia locaţiei. Observăm astfel că multe căutări se fac după denumirea deja cunoscută a locaţiei. 
În topul facilităţilor dorite pentru sala de conferinţe se numără, în ordinea preferinţelor: dotare cu video proiector, whiteboard, Internet, spaţiu coffee break, restaurant sau camere pentru cazare.


6. Topul facilităţilor căutate - în Bucureşti
























În Bucureşti, o mare parte dintre organizatorii de evenimente caută sălile de conferinţe pe care le pot vizualiza la 360 de grade, cu ajutorul IPIX Virtual Tour, direct pe website-ul www.conferinte360.ro . Ei doresc astfel să economisească timp şi să vadă rapid dacă şi cum pot personaliza sala de conferinţe găsită, astfel încât să corespundă nevoilor lor.
Preferinţele organizatorilor de evenimente din Bucureşti rămân în acelaşi spectru ca şi în plan naţional, cu o singură excepţie notabilă: denumirea locaţiei nu mai este un factor relevant pentru alegerea sălilor de conferinţe, fapt ce probează că în Bucureşti există deja un standard profesional respectat de majoritatea furnizorilor din piaţa care închiriază săli de conferinţe.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu