Home Paginile blog-ului: HOTELURI| IMOBILIARE| ALTE DOMENII Vezi prima pagina: IPIX Blog

Noutati

joi, 1 martie 2012

Ce săli de conferinţe s-au căutat în anul 2011

La nivelul anului precedent, analiza afacerilor cu săli de conferințe din Romania prezintă trei concluzii majore:

1)  piața a stagnat în cea mai mare parte;

2)  au fost căutate în primul rând soluțiile și abia apoi brand-urile (altfel spus, contează mai puțin notorietatea locației, cât facilitățile oferite de fiecare sală);
3) au avut de câștigat administratorii de săli de conferințe care au fost dispuși să negocieze pentru fiecare contract în parte.

Analiza are la baza datele pe 2011 înregistrate de către www.conferinte360.ro, instrumentul numărul 1 de căutare a sălilor de conferințe din România.
www.conferinte360.ro monitorizează activitatea online a peste 850 de săli de conferinţe din România, cu o capacitate totală de circa 45.000 de locuri.

Iată secţiunile analizate:
1. Ce tip de săli se caută (capacitate) - la nivel naţional
2. Ce tip de săli se caută (capacitate) - în Bucureşti
3. Ce facilităţi se caută - la nivel naţional
4. Ce facilităţi se caută - în Bucureşti
5. Evoluţia căutărilor în funcţie de capacitate - la nivel naţional
6. Evoluţia căutărilor în funcţie de capacitate - în Bucureşti

1. Ce tip de săli se caută (capacitate) - la nivel naţional
Atât în cazul anului 2010 cât și în cazul anului 2011 se observă un interes crescut față de sălile de conferințe cu o capacitate mai mică de 100 de locuri. Totuși, dacă în cazul căutărilor din 2010 balanța înclină mai ales pentru categoria 70 – 99 locuri, în 2011 balanța se înclină pentru categoria 10-49 locuri ceea ce denotă o restrângere a amplorii evenimentelor.
2. Ce tip de săli se caută (capacitate) - în Bucureşti
Cerințele organizatorilor de evenimente din București în 2011 se păstrează. Predilecția rămâne pentru sălile cu capacitate mică, în aceeași proporție ca la nivel național. În București, însă, sălile de capacitate medie au o mai mare căutare decât în restul țării.
3. Ce facilităţi se caută - la nivel naţional
Atunci când vorbim despre criteriile de căutare observăm că cel mai important criteriu este, cum e și firesc, capacitatea sălii. Însă trebuie să remarcăm că o mare parte dintre organizatorii de evenimente caută sălile de conferinţe pe care le pot vizualiza la 360 de grade, cu ajutorul IPIX Virtual Tour, direct pe website-ul www.conferinte360.ro. Ei doresc astfel să economisească timp şi să vadă rapid dacă şi cum pot personaliza sala de conferinţe găsită, astfel încât să corespundă nevoilor lor. 
Situația este asemănătoare cu 2010, doar că în 2011 tendința este de folosi mai puține criterii la căutare pentru a avea o varietate mai mare în procesul de selecție, de aceea criteriile capacitate maximă și Tur Virtual IPIX au crescut în detrimentul celorlalte tipuri de criterii.
4. Ce facilităţi se caută - în Bucureşti

În Bucureşti, cea  mai mare parte dintre organizatorii de evenimente care caută sălile de conferinţe pe www.conferinte360.ro le selectează în primul rând pe cele pe care le pot vizualiza la 360 de grade, cu ajutorul IPIX Virtual Tour. Ei doresc astfel să economisească timp şi să vadă rapid dacă şi cum pot personaliza sala de conferinţe găsită, în acord cu nevoilor lor.
Și în cazul capitalei, facilitățile cele mai căutate în 2010 sunt cele mai căutate și in 2011. Preferințele organizatorilor probează din nou că în București există deja un standard profesional respectat de majoritatea furnizorilor din piaţa care închiriază săli de conferinţe, din nou notorietatea locației nu este un factor decisiv.

5. Evoluţia căutărilor în funcţie de capacitate - la nivel naţional
La nivel național căutările lunare în funcție de capacitate reflectă media anuală, sălile din categoria 10 – 49 locuri sunt cele mai căutate. În primul trimestru al anului 2011 evoluția căutărilor este extrem de similară cu evoluția din 2010 însă pe parcursul anului tendințele se schimbă. Dacă în 2010, spre mijlocul și sfârșitul anului, cea mai căutată capacitate era 70 – 99 locuri, în 2011 aceasta rămâne 10 – 49 locuri. O altă diferență este creșterea cererilor pentru săli mai mari de 400 de locuri spre sfârșitul anului.
6. Evoluţia căutărilor în funcţie de capacitate - în Bucureşti
În ceea ce privește Bucureștiul, putem observa că în anul 2011 cresc căutările pentru sălile cu capacitate mai mare de 400 de locuri încă din al doilea trimestru al anului.

IMPORTANT

Daca ai vreo idee sau simți că putem interpreta datele generate de www.conferinte360.ro și într-un alt sens, mai apropiat interesului tău, nu ezita să ne scrii aici pe blog. Te asigurăm că vom analiza și pune în practică orice sugestie care poate fi de ajutor ție și colegilor de breasla.

Spor si inspirație... la 3600,
Gabriel Turicianu

Managing Director – IPIX Romania, operator al www.conferinte360.ro

Un comentariu: