Home Paginile blog-ului: HOTELURI| IMOBILIARE| ALTE DOMENII Vezi prima pagina: IPIX Blog

Noutati

joi, 28 martie 2013

Pe litoral...petrecem in stil brazilian


 

Vara aceasta litoralul romanesc imbraca straie noi…Vom petrece in stil brazilian. Inspirat de periplurile sale prin lume, Mazare obligă cluburile din Mamaia să aibă care alegorice şi să participe la festivalurile săptămânale. Mazăre promite o nouă vară incendiară pe litoral. "Uite luna, uite valul, hopa sus, că te ia valul!“ – un val care in sezonul estival 2013 capata contur de care alegorice, animatoare, muzica si meniuri bilingve.

Carele alegorice cu animatoare care au făcut senzaţie anul trecut pe litoral vor deveni anul acesta obligatorii pentru patronii cluburilor de la malul mării. Proprietarii de cluburi din staţiunea Mamaia vor trebui să aibă care alegorice cu care să participe, în sezonul estival, la caravanele organizate de Primăria Constanţa, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, în caz contrar urmând să fie amendaţi sau să le fie anulată autorizaţia de funcţionare, potrivit Mediafax.
Consilierii locali municipali constănţeni au aprobat, marţi, un proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri de stimulare a turismului în staţiunea Mamaia, printre acestea aflându-se şi obligarea proprietarilor de cluburi de a construi un car alegoric cu care să defileze în timpul sezonului estival.
Cluburile au termen până în ultima săptămână a lunii iunie să confecţioneze un car alegoric şi să participe în timpul sezonului estival la caravanele organizate săptămânal de Primăria Constanţa. Carul alegoric va avea o lungime minimă de 8 metri, iar atmosfera pe fiecare car alegoric va fi întreţinută de cel puţin şase animatori sau animatoare.
Pentru nerespectarea acestei hotărâri a Consiliului Local Municipal vor fi date amenzi între 1.000 şi 1.500 de lei pentru persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau familiale şi de la 1.500 de lei la 2.500 de lei în cazul societăţilor comerciale şi se poate ajunge până la anularea autorizaţiei de funcţionare.
"Cluburile au obligativitatea de a participa la defilarea săptămânală a carelor alegorice, la carnaval care durează două luni de zile şi sunt obligaţi să-şi facă un car alegoric, unde aţi văzut că se dau şi dimensiuni şi numere de animatori sau de animatoare ca să nu mai văd două leşinate, două speriate pe carul alegoric. În caz contrar le tragem nişte amenzi şi le închidem activitatea", a spus Radu Mazăre, potrivit Romania TV.
Iar lista masurilor de stimulare a turismului in statiunea Mamaia nu se termina aici. O alta masura consta in obligativitatea meniului bilingv la unităţile de cel puţin trei stele şi obligarea magazinelor, teraselor, cafenelelor să aibă deschis în semisezon.   
Astfel, conform hotărârii adoptate marţi, în şedinţa Consiliului Local Municipal, restaurantele, barurile, unităţile de fast-food, cofetăriile, patiseriile, cafenelele, cluburile, deja clasificate la cel puţin categoria trei stele au obligaţia traducerii listelor de preparate şi băuturi, în cel puţin o limbă de circulaţie internaţională, de regulă engleză. De asemenea, operatorii economici, alţii decât proprietarii şi/sau administratorii de structuri de primire turistice, deţinători ai unui activ în staţiunea Mamaia, în scopul desfăşurării de activităţi economice au obligaţia în perioada de semisezon să asigure funcţionarea acestuia cu un program de funcţionare de 4-6 ore/zi. Perioada de semisezon a fost definită în această hotărâre între 1 mai şi 15 iunie şi între 15 şi 30 septembrie.
Primarul Constantei a declarat că au început deja pregătirile pentru deschiderea sezonului estival în staţiunea Mamaia, eveniment care se va desfăşura pe 1 mai, data la care turiştii vor fi întâmpinaţi cu frumoase care alegorice care se vor plimba săptămânal la parade. Care alegorice, femei frumoase, parade, muzica, mancare si voie buna - reteta propusa de Radu Mazare pentru sezonul estival 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu