Home Paginile blog-ului: HOTELURI| IMOBILIARE| ALTE DOMENII Vezi prima pagina: IPIX Blog

Noutati

vineri, 17 mai 2013

Impozitul forfetar va fi stabilit ca o suma fixa in functie de anumiti indicatori

Ministrul pentru IMM-uri si turism, Maria Grapini a declarat ca impozitul forfetar va fi stabilit ca o suma fixa, in functie de anumiti indicatori pentru fiecare domeniu de activitate, urmand ca firmele sa plateasca mai putin decat daca ar aplica cota de 16% pe profit sau de 3% pe venit.
 
„Pentru fiecare cod CAEN am identificat care sunt indicatorii relevanti care i-ar permite operatorului economic sa faca un anumit venit. Concret, ce il influenteaza pe un hotelier din Bucuresti, din Covasna etc in functie de marimea hotelului, de locatie, de capacitate. Si atunci la restaurante am luat alti indicatori relevanti, la service auto si reparatii auto alti indicatori relevanti si suma pe care o stabilim prin acest studiu pe care l-am propus Ministerului de Finante este o suma fixa care a provenit plecand de la istoricul cat s-a platit in 2011 impozit corectat cu acei indicatori relevanti”, a precizat Maria Grapini.

Aceasta a declarat ca s-a constatat ca daca se pune o suma fixa, care este mai mica decat ar fi la o inregistrare corecta a veniturilor si cheltuielilor, fie 16% impozit pe profit, fie 3% pe cifra de afaceri, conformarea lunara este imediata, se simplifica foarte mult actul de control pentru ca nu mai are ce controla, are de platit o suma fixa si atat.
 
Ea a precizat ca, astfel, firma respectiva nu mai plateste alt impozit, nici macar 16% impozit pe profit, aratand ca poate face profit cat vrea, pe care poate sa-l investeasca mai departe sau sa acorde dividende.
 
In urmatoarele zile are loc o intalnire intre patronate, Ministerul IMM-uri, Turism si Mediul de Afaceri si Ministerul de Finante pentru a finaliza proiectul, a precizat Grapini.
 
Impozitul forfetar, care ar urma sa fie introdus de la 1 iulie, va viza doar unele servicii, precum pensiuni, hoteluri, restaurante, saloane de infrumusetare sau spalatorii auto.

Sursa: Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu